Централната избирателна комисия (ЦИК) връчи удостоверенията на избраните за президент и вицепрезидент

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) връчи удостоверенията на избраните за президент и вицепрезидент
Коментари Харесай

ЦИК официално връчи на Радев и Йотова удостоверенията за избора им

Централната изборна комисия (ЦИК)  връчи  удостоверенията на определените за п резидент и вицепрезидент на България от създадените на 14 и 21 ноември избори Румен Радев и Илияна Йотова.

Т ържествената гала стартира тъкмо в 10:00 ч.  във фоайето на постройката на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев  присъства на церемонията и поздрави Радев и Йотова.

" ЦИК се пребори с всички провокации и организира почтени и транспарантни избори. Румен Радев и Илияна Йотова реализираха безапелационна победа. Високият резултат задължава и в този момент упованията към вас ще бъдат по-високи. Нямам подозрение, че ще отговорите на очакванията на българските жители, които желаят смяна. Законодателната власт и президентската институция ще работят дружно за благоденствието на страната ни ", сподели Минчев.
 Радев и Йотова Георги Димитров
Ще продължим да сплотяваме напъните на обществото за основаване на условия за развиитето ни като свободна, демократична, просперираща европейска страна. Това сподели президентът Румен Радев по време на церемонията.

" Изборите са фундаментът на демокрацията. От методът на тяхното образуване и осъществяване зависи легитимността на институциите и способността ни като общество да градим сами и отстояваме нашето бъдеще. ПРез тази година се организираха четири поредни избори. Нещо повече - за първи път в нашата история в една дата организирахме избори и за парламент и за президент и вицепрезидент. Това единствено по себе си беше същинско тестване както за гласоподавателите, по този начин и за ЦИК, като орган, който провежда изборния развой, по този начин и за цялата изборна администрация. Имаше и ред други провокации. За първи път се вкара всеобхватно машинно гласоподаване и в страната, и в чужбина. Трябваше изборната администрация да се оправя с епидемиологичната обстанвка ", сподели още Радев.
 Радев и Йотова Георги Димитров
По думите му е трябвало да се обезвреждат редица провокация към изборния развой. " Днес можем да кажем, че тези провокации бяха сполучливо преодолени. Искам да благодаря на всички, които проведоха и организираха тези избори за професионализма и всеотдайността ", сподели още президентът.

Той се обърна към всички български жители и благодари за доверието:  " Това е чест, само че и голяма отговорност за пътя, по който върви България. Ще вложим всичките си старания с госпожа Йотова, с цел да оправдаем това високо доверие. Ще продължим да отстояваме националните ползи, да работим за благоденствието на всички български жители, да способстваме за съдействието и взаимоотношението ", сподели още Радев.

В навечерието на празницит е Румен Радев пожела на всички здраве, триумфи и благополучие.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР